Massage Lochem

Integratieve Massage - Ontspanningsmassage - Lochem

Dynamische massage

Massagetechnieken waarbij je bewogen wordt

Gooi een steen in het water en er ontstaan er golven. Als er geen belemmeringen zijn kan het water ongeblokkeerd stromen, de golven komen ver. Golven hebben ook kracht. Ze kunnen rotsblokken verplaatsen, dijken doen door breken. Water vraagt zich niet af waar het iets moet veroorzaken, het is er met zijn eigen kracht en kwaliteit en daardoor gebeuren er dingen ...

Breng het lichaam in een voortdurend vloeiende golvende beweging en je werkt met de kracht en de kwaliteit van water. De golven komen overal, van top tot teen, van binnen en buiten. Vraag je niet af wat je wilt bereiken of veranderen, laat het gebeuren. Als je degene bent die bewogen wordt, observeer zonder verwachting of oordeel wat er gaande is.

De puls als impuls

De puls is de belangrijkste techniek bij Dynamische massage.

De masseur geeft het lichaam een impuls en er ontstaat beweging, zoals de steen in het water. De puls kan stevig, zacht of subtiel zijn, zoals er grote woeste of kleine regelmatige golven of soms rimpeltjes kunnen zijn. Belangrijk is dat er nooit geforceerd wordt, er is respect voor je natuurlijke ritme. Juist door dit respect, de zachtheid en veiligheid kan er veel gebeuren.

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer helemaal doorstromen. 

Dynamische massage werkt ontspannend

Dynamische massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij Integratieve massage.

Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimte gevende technieken gebruikt zoals stretchings of mobiliserende technieken om spieren losser te maken.

Het kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken.
Het heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten, spanning en andere lichamelijke klachten, ook als stress of (oude) trauma’s de oorzaak zijn. 

Heb je het gevoel dat je vast zit of niet lekker in je vel, dan kan dynamische massage je in beweging brengen.

Bij zwangerschap is het goed voor je lichaam, ontspannend en genieten voor twee.

Lees verder over polariteitsmassage →